0

Nieuwe geavanceerde sneltest detecteert zowel COVID-19 als griep

corona net als griep

UC Davis Health heeft een baanbrekende, zeer nauwkeurige test uitgerold die tegelijkertijd kan controleren op COVID-19- en griepvirussen, waarbij de “gouden standaard” -resultaten binnen 20 minuten worden geretourneerd.

UC Davis Health is de eerste in de regio en een van de eersten in de natie die deze snelle, gecombineerde moleculaire tests op het zorgpunt gebruikt. Het was een van de instellingen die hielpen bij het evalueren van de nauwkeurigheid van de tests, zodat ze toestemming voor noodgebruik konden krijgen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en het is ook het eerste UC-gezondheidssysteem dat de test gebruikt.

Antigeen testen: Tot nu toe waren de meeste snelle diagnostische tests antigeentests. Ze worden ingenomen met een neus- of keelzwabber en detecteren een eiwit dat deel uitmaakt van het coronavirus. Deze tests zijn met name handig voor het identificeren van een persoon met een piekinfectie of bijna. Antigeentests zijn goedkoper en over het algemeen sneller. Het nadeel is dat ze minder nauwkeurig kunnen zijn.

“Je hebt geen complexe en dure testkits nodig om de antigenen te detecteren”, zei Tran. “Dat maakt ze goedkoper en sneller. Het probleem is dat er een kleine vertraging is tussen het moment waarop iemand geïnfecteerd raakt en het moment waarop de antigenen verschijnen.”

Zelftest nu ook te koop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *