0

KLM zet sneltest voor bemanning in

klm corona testen

Na constructief overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft KLM een veilig alternatief testprotocol ontwikkeld voor bemanningen die de luchthaven verlaten in landen die niet op de regeringslijst van veilige landen staan . Hierin is een alternatief opgenomen waarbij onder meer de snelle antigeentest voor deze bemanning op Amsterdam Airport Schiphol voor vertrek uit en na terugkeer in Nederland wordt geregeld. Daarnaast zijn er op de bestemmingen lokale veiligheidsrichtlijnen. De overheid heeft aangegeven dat dit protocol aan de eisen voldoet.

KLM heeft per 23 januari ook het vliegverbod ingevoerd vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika naar Nederland. Vrachtvluchten zijn uitgezonderd in de overheidsmaatregelen.

Voor passagiers die vanuit hoogrisicogebieden naar Amsterdam reizen, zijn antigeentests vereist door de Nederlandse overheid, naast de reeds bestaande PCR-testvereiste. Ook zijn de nodige procedures doorgevoerd. Voor een aantal klanten levert de opgelegde limiet van 4 uur voor deze antigeentest ook praktische problemen op, omdat niet alle luchthavens ter wereld beschikken over antigeentestfaciliteiten. KLM helpt klanten waar mogelijk.

De operatie naar het beperkte aantal veilige landen blijft ongewijzigd.

Het veilig en verantwoord houden van de vluchtuitvoering is en blijft de prioriteit van KLM, ook sinds de uitbraak van COVID-19 begin 2020. Hierdoor hebben we tot nu toe de noodzakelijke reizen, repatriƫring en het vervoer van noodzakelijke vracht kunnen volhouden. Daarnaast heeft KLM tal van maatregelen aan boord genomen, zoals HEPA-filters, gezichtsmaskers en afstelling van de service aan boord. De veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers heeft de hoogste prioriteit bij KLM. KLM wil ook blijven bijdragen aan de strijd tegen de COVID-19-pandemie. Daartoe blijft overleg nodig over effectieve en uitvoerbare passende maatregelen voor de luchtvaart, rekening houdend met internationale overeenkomsten.

Tip: test jezelf eerst!

Test jezelf eerst met de Corona zelftest voordat je op reis gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *