0

COVID-19 snelle testkits voor thuis binnenkort op de markt

corona sneltest cassette

Amerika – Het zal binnenkort gemakkelijker zijn om erachter te komen of u COVID-19 heeft zonder ooit het comfort van uw huis te verlaten of een uitstrijkje naar een laboratorium te sturen. De eerste COVID-19-testkit voor thuis zal naar verwachting deze maand in de winkels en online verkrijgbaar zijn, en twee andere volgen op korte afstand.

De Food and Drug Administration heeft een Emergency Use Authorization (EUA) verleend aan de bedrijven Ellume, BinaxNow en Lucira. De FDA gebruikt haar EUA om toe te staan ​​dat niet-goedgekeurde medische producten in noodgevallen worden gebruikt om ernstige of levensbedreigende ziekten te diagnosticeren, behandelen of voorkomen.

Antigeentests

Volgens de FDA leveren antigeentests meestal sneller resultaten op bij het diagnosticeren van een actieve coronavirusinfectie dan moleculaire tests, maar antigeentests hebben een grotere kans om een ​​actieve infectie te missen. Als een antigeentest een negatief resultaat laat zien, kan uw zorgverlener een moleculaire test bestellen om het resultaat te bevestigen.

Moleculaire tests

Ook bekend als RT-PCR-tests, detecteren moleculaire tests het genetisch materiaal van het virus. Volgens de FDA is de test doorgaans zeer nauwkeurig en hoeft deze meestal niet te worden herhaald.

Tests thuis met een EUA

COVID-19 thuistest

  • Antigeen-test
  • Heeft geen recept nodig
  • Neusuitstrijkje
  • Het monster wordt geanalyseerd met een testcassette
  • Resultaten in 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *