0

100.000 Snelle Coronatesten aan scholen uitgeleverd

100000 corona testen

De regering van Saskatchewan zegt dat ze vanaf deze week 100.000 COVID-19 snelle testkits zal toedienen aan scholen in de hele provincie.

Leraren en personeel zullen de tests niet afnemen, zei de provincie maandag in een persbericht.

Er staat dat snelle antigeentests kunnen worden uitgevoerd door “leken” die een trainingsprogramma hebben gevolgd via het laboratorium van de Saskatchewan Health Authority. De regering zegt dat scholen zullen samenwerken met hun lokale medische gezondheidsfunctionarissen om te bepalen wanneer testen geschikt zijn.

“De snelle antigeentests maken gebruik van een kort neusuitstrijkje en kunnen worden toegediend door leken die een trainingsprogramma hebben gevolgd via het Saskatchewan Health Authority-lab. Scholen zullen samenwerken met hun lokale medische gezondheidsfunctionarissen om te bepalen wanneer testen geschikt zijn en zullen samenwerken met ouders en verzorgers om ervoor te zorgen dat er toestemming is, ”aldus een persbericht van de regering van Saskatchewan.

eze tests vereisen bevestiging via een PCR-test die wordt verstrekt door de Saskatchewan Health Authority en een negatieve test hoeft niet te worden bevestigd zolang het individu geen symptomen van COVID-19 heeft.

Dustin Duncan, de minister van onderwijs, zei op dit punt dat de snelle testkits aan schooldivisies zijn toegewezen op basis van hun studenteninschrijving.

“We zullen mogelijk een tweede lancering hebben na Pasen, afhankelijk van of sommige schooldivisies meer nodig hebben,” zei Duncan. “Op dit punt zullen de twee schooldivisies in Regina iets minder dan 20.000 van de snelle tests ontvangen.”

Hij zei de schooldivisies zullen beslissen of en wanneer de tests aan hun scholen zullen worden beheerd. Als sommige schooldivisies met kleine letters geen behoefte hebben aan meer tests, kunnen die van hen naar scholen gaan met meer cases.

“Ik denk dat schooldivisies zullen samenwerken om ervoor te zorgen dat degenen die ze het meest nodig hebben, ze hebben,” zei Duncan.

Een online trainingsvideo is alles wat iemand nodig heeft om gekwalificeerd te zijn om de snelle testkits af te nemen. Duncan zei dat studenten op middelbare scholen zichzelf kunnen testen als ze de trainingsvideo volgen. Ouders kunnen ook gekwalificeerd worden als ze de training volgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *