Corona zelftest

De Corona zelftest is een thuistest om zelf op Corona thuis te testen. Je hoeft dus niet naar een GGD teststraat om erachter te komen of je wel of geen Corona hebt.

corona zelftest healgen ag

Corona Zelftest speciaal voor thuisgebruik

De Corona Zelftest is speciaal voor thuisgebruik, zodat je zelf thuis in een veilige omgeving kunt testen op COVID-19. De zelftest werkt heel eenvoudig. In het kort uitgelegd breng je het wattenstaafje aan in de neus en draait deze een paar keer rond. Dit doe je bij beide neusgaten. Diep hoef je niet te gaan in tegenstelling tot de PCR test, want 2cm diep is al voldoende met de Corona Zelftest.

Extractie maken van het monster

neus test corona zelf thuisVervolgens druppel je in het extractiebuisje de buffervloeistof en draait het wattenstaafje nogmaals een aantal keer rond in het extractiebuisje. Je haalt het wattenstaafje uit het buisje en brengt de druppeldop aan.

Aanbrengen op de Corona testcassette

Vervolgens druppel je de inhoud op de testcassette van de Healgen Corona Zelftest en zet een wekkertje of timer op 15 minuten. Binnen een minuut zal de eerste streep oplichten en dat is de controle streep (test lijn). Op die manier weet je dat de test goed is uitgevoerd. Vervolgens wacht je totdat er een 2de lijn verschijnt of de wekker afloopt. Is er na 15 minuten geen 2de lijn (T) bijgekomen, dan ben je negatief getest en heb je geen Corona.

testuitslag corona zelftest healgen

Online bestellen of kopen bij de drogist of supermarkt

De Healgen Corona Zelftest voor thuis kun je online kopen en kopen bij de drogist en in de supermarkt. Het aanschaffen van de thuistest is laagdrempelig zodat iedereen thuis eenvoudig met de zelftest aan de slag kan gaan. 

Waarom zelf thuis gaan testen?

zelftest covidDe thuistest heeft meerdere voordelen. Zo hoef je namelijk niet de deur uit om een test te doen en dat scheelt je veel tijd. Een afspraak maken is ook niet nodig. Heb je de Healgen zelftest in huis dan kun je direct beginnen met testen. Het testen zelf inclusief alles uitpakken en klaar zetten doe je in slechts 1 minuut. In het filmpje op Corona-Zelftest.nl zie je precies welke handelingen nodig zijn.

Thuis testen brengt nog meer voordelen met zich mee. Zo kan iedereen zich snel testen op Corona en je weet direct of je wel of geen Corona hebt. Heb jij of een van de gezinsleden Corona, dan kun je direct daar iets mee doen. Denk aan zelfquarantaine, en je omgeving waarschuwen. Laat geen mensen meer in huis, en ga zelf niet meer de straat op. Vraag om hulp als het gaat om het doen van boodschappen. Neem bij klachten en symptomen ook contact op met een arts. Blijf tenminste 7 dagen binnen en vermijd ieder contact.

Klachten en symptomen die bij Corona horen

Niet iedereen krijgt last van klachten of symptomen bij Corona en dat maakt het virus onvoorspelbaar en gevaarlijk. Je kunt dus zonder dat je het zelf weet anderen besmetten met Corona. Daarom is en blijft jezelf thuis regelmatig testen op COVID-19 een goed idee.

De klachten die de meeste mensen ervaren bij COVID-19 zijn verkoudheidsklachten. Neem bij aanhoudende koorts (38 graden langer dan 3 dagen) contact op met de huisarts. Keelpijn, moeheid, en hoesten zijn symptomen die op COVID-19 kunnen duiden. Ook een verminderde reuk en smaak is een van de symptomen van het Coronavirus. Klachten die minder vaak voorkomen zijn pijnlijke gewrichten en spieren, hoofdpijn, en pijn op de borst. Mensen die in een risicogroep vallen kunnen bij twijfel het beste contact opnemen met een arts. Risicopatiënten zijn mensen boven 70 jaar oud, mensen met suikerziekte, mensen met een lage weerstand, mensen met veel overgewicht (BMI 40+), en mensen met een chronische ziekte.

Hoe de kans verkleinen dat je zelf Corona krijgt?

Door jezelf en doordat je omgeving zich regelmatig zelf test op Corona met de zelftest, kun je voorkomen dat je zelf ook Corona krijgt. Zodra je weet dat iemand het Coronavirus heeft, dan kun je daarbij uit de buurt blijven en voorkomen dat jij het ook krijgt. 

Daarnaast kun je ook het beste een mondkapje dragen in bijzijn van anderen, en minimaal 1,5 meter afstand bewaren. Ook je handen regelmatig ontsmetten blijft belangrijk. Het virus kan namelijk ook via de handen en voorwerpen overgedragen worden zoals een deurklink van de wc of het lichtknopje.

Verder kun je vooral goed op je voeding letten. Zorg dat je gezond eet, voldoende beweegt, en je vitamines binnenkrijgt. Ventileer de woning ook zo veel mogelijk.

Kun je genezen van Corona?

Er zijn geen geneesmiddelen bekend die je genezen van Corona. Vaak nemen de symptomen en klachten binnen enkele dagen weer af. Daarna bouw je antistoffen op en is de kans dat je nogmaals Corona krijgt wat kleiner. 

Waar kun je de Corona zelftest kopen

Er zijn verschillende online aanbieders waar je de zelftest kunt kopen. Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Alcohol-tester.nl Bekijk prijs
Alcoholcontrole.nl Bekijk prijs
Benelux-Medical.nl Bekijk prijs

Zijn alle sneltesten hetzelfde of zit er verschil in?

Niet alle sneltesten zijn hetzelfde qua prestaties. Qua werking verschillen ze weinig van elkaar. Het verschil zit het vooral in de nauwkeurigheid: specificiteit en sensitiviteit.

Bij specificiteit wordt er gekeken naar het percentage van besmette personen die geen COVID hadden.

Bij sensitiviteit wordt er gekeken naar het percentage van besmette personen en of die ook daadwerkelijk het Coronavirus hadden.

Merken van zelftesters die in omloop zijn

Er zijn al een aantal merken zelftesters in omloop, en de verwachting is dat daar nog een aantal bij gaan komen. Merken die nu de markt betreden zijn Healgen, Acon, Abbot, Roche, en Cleartest.

Lees vooraf goed wat er op de verpakking staat en vergelijk ze met elkaar.