Corona bloedtest

De Corona bloedtest is een serologische test. Hierbij wordt er gekeken naar de antistoffen tegen Corona in het bloed. De antistoffen worden tevens antilichamen genoemd. Bij Corona testen wordt er gekeken naar de IgG en IgM antilichamen. Meestal kan er pas na 14 dagen getest worden op antilichamen. Bij de meeste mensen is het aantal antilichamen in het bloed pas na 10 dagen te meten met de serologische Coronatest.

corona bloedtest

Wanneer wordt er een serologische Coronatest ingezet?

De serologische Coronatest wordt pas ingezet op het moment dat er wordt gekeken of iemand wel of geen Corona heeft gehad. Wie Corona in het verleden heeft gehad, heeft daartegen antistoffen opgebouwd, en die zijn meetbaar met de serologische Coronatest, welke ook wel bloedtest of IgG/IgG Coronatest wordt genoemd.

Welke test gebruik je om te weten of iemand nu Corona heeft?

Zijn er symptomen of aanwijzingen die duiden op het Coronavirus? Dan is het altijd zinvol om te testen. Dit kan met de Corona thuistest (zelftest), maar je kunt je ook laten testen in een GGD teststraat. Coronatesten zijn vaak ook beschikbaar bij de werkgever. Dit is geen thuistest maar een professionele test waarbij het wattenstaafje (testswab) dieper de neus ingaat.