Corona blaastest

Belangrijke informatie over de corona blaastest – De Corona blaastest biedt een niet-invasieve manier om te testen op het Coronavirus. Niet alleen is deze blaastest geschikt voor in teststraten, maar het kan ook bij de toegangsdeuren van horeca en winkels worden gebruikt om te garanderen dat mensen Coronavrij zijn. Fijn aan dit onderzoek is dat er geen lichaamsonderzoek plaatsvindt en dat de uitslag binnen een paar seconden bekend is. Het onderzoek doet enigszins denken aan een ademtest voor alcohol gebruik.

corona blaastest

De corona blaastest

De corona blaastest wordt uitgevoerd doordat de persoon een aantal keer door het apparaat moet ademen en de adem geanalyseerd wordt aan de hand van een groot aantal profielen in een databank. Hierbij wordt een neusklem opgedaan bij de te testen persoon om zo het ontsnappen van lucht door de neus te voorkomen. De hygiëne kan worden gegarandeerd omdat het apparaat na elke test wordt gedesinfecteerd. Het onderzoek is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf en het is uitvoerig getest waarna er gestart is met proeven in Nederland.

Een groot nadeel van de corona blaastest is dat deze niet definitief een positieve uitslag kan geven. Als de corona blaastest dus niet direct een negatieve uitslag geeft dan zal er alsnog een PRC-test moeten plaatsvinden. Ook kan de corona blaastest niet zoals de PRC test vanuit de auto worden uitgevoerd. Dit zal staand en in een stabiele omgeving moeten plaatsvinden omdat externe factoren de te testen adem kunnen beïnvloeden. In principe is de corona blaastest voor iedereen in Nederland geschikt, onafhankelijk van overige gezondheidsklachten.

Is de Corona blaastest ook geschikt voor kinderen?

Vooralsnog is niet bewezen dat de test ook bij kinderen effectief is. De Corona blaastest is gebaseerd op een apparaat dat al langer wordt gebruikt voor de vaststelling van astmaklachten en longziektes bij kinderen en volwassene. Er bestaat daarom de verwachting dat de mogelijkheid voor kinderen op korte termijn getest wordt en dat dan ook de Corona blaastest kan worden gebruikt. Dat is goed nieuws, omdat de PCR test voor kinderen vervelend kan zijn vanwege het wattenstaafje dat in de neus gaat. Eventueel kunnen Corona blaastesten bij scholen worden ingezet om zo te garanderen dat een klas gegarandeerd Coronavrij is.

Het aanvragen van een corona blaastest kan online gebeuren maar wordt ook steeds populairder bij de GGD-teststraat. Kortgezegd vormt deze test een effectief alternatief voor andere testen dat snel een betrouwbare uitslag kan geven en dat breed kan worden toegepast als aan bepaalde randvoorwaarden aangaand de omgevingslucht wordt voldaan.

Nergens naar toe met de Corona zelftest

Met de Corona zelftest hoef je de deur niet uit. Je kunt namelijk zelf thuis testen op COVID-19. Is de test positief, dan blijf je binnen en neem je voorzorgsmaatregelen.